Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις του 2015, κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ads

O Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αλέξης Τσίπρας) και o Χρήστος Λούλης (Γιάνης Βαρουφάκης) αναβιώνουν τα όσα διαδραματίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις κρίσιμες και πολύωρες στιγμές των διαπραγματεύσεων.  

Το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 και αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».

Η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στις 28 Σεπτεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.