Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε το νοσοκομείο Juravinski του Καναδά, το οποίο εδώ και κάποιους μήνες επιτρέπει όχι μόνο σε συγγενείς και φίλους να επισκεφθούν τους ασθενείς, αλλά και στα κατοικίδια τους!

Ads

Το νοσοκομείο καθιέρωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα εβδομαδιαίο επισκεπτήριο μιας ώρας για τα αγαπημένα ζώα των ασθενών, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των ασθενών του να περάσουν λίγο χρόνο με τα ζωάκια τους.

Εμπνεύστρια του πρωτότυπου και συνάμα αναγκαίου αυτού προγράμματος που ονομάζεται «Zachary’s Paws for Healing», είναι η θεία ενός 25χρονου ασθενή ονόματι Ζάκαρι, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο και νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα.

Κάποια στιγμή εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να δει το σκυλάκι του, τον Τσέιζ.

Ads

«Βάλαμε λαθραία τον Τσέιζ στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο αντίκτυπος αυτής της επίσκεψης ήταν αξιοσημείωτος. Όταν ο Ζάκαρι συνειδητοποίησε ότι δεν θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο, μου ζήτησε να του υποσχεθώ ότι θα ξεκινούσα αυτήν την πρωτοβουλία», είπε στον Τύπο η θεία του.

Η ίδια επιμένει πως, όταν οι ασθενείς καταφέρουν να δουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια, βελτιώνεται η ψυχολογία τους και αποκτούν ένα επιπλέον κίνητρο για να αναρρώσουν και να επιστρέψουν στο σπίτι.