Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, από μια έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης του προέδρου της χώρας Έμερσον Μνανγκάγκουα.

Ads

Ο Μνανγκάγκουα εκφωνούσε ομιλία στο στάδιο Γουάιτ Σίτι της πόλης, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ζιμπάμπουε. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Ο πρόεδρος δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο μεταξύ των τραυματιών είναι οι δύο αντιπρόεδροι, Κονσταντίνο Τσιουένγκα και Κέμπο Μοχάντι, ένας υπουργός και πολλοί αστυνομικοί, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζορτζ Τσαράμπα. Όπως εξήγησε η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο των επισήμων. Τραυματίστηκαν επίσης τρεις εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης ZBC.

Ο βασικός αντίπαλος του Μνανγκάγκουα στις εκλογές αυτές, ο Νέλσον Τσαμίσα, καταδίκασε αμέσως τα «φρικτά γεγονότα» του Μπουλαουάγιο, μιας πόλης που θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης.

«Προσευχόμαστε για τους τραυματίες, ελπίζουμε ότι κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Η βία δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή μας», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος του Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής.

«Προσευχόμαστε για τη ζωή και την υγεία των τραυματιών. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, πρέπει να προσευχηθούμε για την ειρήνη στη χώρα μας», ανέφερε ένας άλλος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο πάστορας Γιούαν Μαραγουάιρ.