Οι καμπάνες του ναού χτύπησαν 76 φορές, όσα τα χρόνια της μοναδικής από κάθε άποψη ζωής του… 

Ads

Χιλιάδες πολίτες συνόδευσαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον μεγαλύτερο επιστήμονα της εποχής μας, τον ιδιοφυή Στίβεν Χόκινγκ.

Η κηδεία του έγινε στις 16:00 ώρα Ελλάδος στην εκκλησία St Mary the Great στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία, στο πανεπιστήμιο δηλαδή όπου εργάστηκε επί 50 χρόνια.

Η οικογένεια είχε ζητήσει από έξι πρόσωπα από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του Χόκινγκ.

Ads

Στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε, θα αποδοθεί εκ νέου φόρος τιμής στον μεγάλο επιστήμονα, κατά τη διάρκεια  του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εντός του Αβαείου ήταν του Έρνεστ Ράδερφορντ, πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937, και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

image

image

image

image

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.