Πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο δολάρια θα γίνει ο άνθρωπος που έδωσε πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του μεγάλου λαθρέμπορου ναρκωτικών, Τόνι Μόκμπελ. Μάλιστα η συγκεκριμένη αμοιβή αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στην Πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Ads

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο πληροφοριοδότης που είναι άτομο που προέρχεται από τη συμμορία του Μόκμπελ έχει απαλλαγεί απ’ όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν για συμμετοχή σε συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών. Να σημειωθεί ότι ο Μόκμπελ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα, απ’ όπου εκδόθηκε στην Αυστραλία, γι’ αυτό το λόγο κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν ο «καταδότης» του να βρίσκεται στην χώρα μας.

Την ίδια στιγμή ο Μόκμπελ εκμεταλλευόμενος ένα «παράθυρο» του νόμου προσέφυγε στην δικαιοσύνη, όπου θα υποστηρίξει ότι είναι αθώος. Ο ίδιος μπορεί αρχικά να αποδέχθηκε την ενοχή του για διακίνηση ναρκωτικών και να απέφυγε τη δίκη, ωστόσο όπως έγινε γνωστό τώρα ορισμένοι αστυνομικοί έκαναν έγγραφες καταθέσεις χωρίς να ορκιστούν. Συνεπώς αυτές οι καταθέσεις νομικά δεν έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψη και έτσι ο Μόκμπελ θέλει τώρα να παραστεί ενώπιον της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας την αθωότητά του. Μάλιστα εφόσον το αίτημά του γίνει δεκτό θα δικαστεί μόνο για τις τρεις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε και όχι για τις επτά που του απαγγέλθηκαν στην αρχή και ορισμένες αποσύρθηκαν όταν δέχτηκε να δηλώσει «ένοχος».