Συνεχίζεται η έρευνα για να διαλευκανθεί το σημερινό δυστύχημα που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όπου ο Άλεκ Μπάλντγουιν σκότωσε από ατύχημα την Διευθύντρια φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια για την αιτία του δυστυχήματος

Εκπρόσωποι της Διεθνής Συμμαχίας Υπαλλήλων Θεατρικής Σκηνής, Τεχνικών Κινητής Εικόνας, Καλλιτεχνών και Συμμαχικών Τεχνών που βρίσκονταν στον χώρο των γυρισμάτων κάνουν λόγω για μία μοναδική πραγματική σφαίρα μέσα στο όπλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν σε ανακοίνωση «Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα».

Ads

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Μπάλντγουιν μετά το δυστύχημα φέρεται να επαναλάμβανε διαρκώς τη φράση «Γιατί μου δόθηκε ένα γεμάτο όπλο ;».

Επιπλέον, η αστυνομία δεν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν, ενώ  δεν δίνει, παρά ελάχιστες, πληροφορίες για το δυστύχημα.

Σε άλλη εκδοχή, εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας, δήλωσε ότι το δυστύχημα σχετίζεται με «εκπυρσοκρότηση ενός prop (αντίγραφου) όπλου γεμάτου με άσφαιρα», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θανατηφόρα ατυχήματα με άσφαιρα πυρά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά συμβαίνουν.

Τέλος, ένας pro maker & artist διατύπωσε στον λογαριασμό του στο TikTok τη δική του γνώμγη για το πως έγινε το δυστύχημα: «Είναι πιθανό το όπλο που χρησιμοποιούσε να είχε ακατάλληλη (για την ταινία) σφαίρα ή να υπήρχε φραγμένο στην κάννη. Ακόμα το όπλο να υπέστη καταστροφική βλάβη και στην πραγματικότητα να διαλύθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «Ο Άλεκ Μπόλντουιν υποτίθεται ότι δεν θα είχε ένα γεμάτο όπλο, στην πραγματικότητα έπρεπε να έχει άδειο. Ο ίδιος μόλις την περασμένη εβδομάδα, έκανε μια δήλωση λέγοντας πως το επιτελείο ήταν πολύ καταπονημένο και όλοι ήταν αρκετά κουρασμένοι. Και αυτό είναι ένα περιβάλλον για να γίνουν λάθη».

@propstohistory

#greenscreen #rust

♬ original sound – Props To History

Τα πρώτα λόγια του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντγουιν μετά το δυστύχημα

Ο γνωστός ηθοποιός με δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της Halyna Hutchins, συζύγου, μητέρας και αξιοθαύμαστης συναδέλφου μας. Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομία για να εξακριβώσουμε πώς συνέβη αυτή η τραγωδία.

Είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας την υποστήριξή μου τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του. Ραγίζει η καρδιά μου για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους γνώριζαν και αγάπησαν τη Halyna».