Άλυτο μυστήριο συνεχίζει να αποτελεί η υπόθεση της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε πριν από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, αναστάτωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για βασικό ύποπτο στην υπόθεση εξαφάνισης, ο οποίος δεν ανακρίθηκε ποτέ από τις πορτογαλικές Αρχές.

Ads

Πρόκειται για τον Euclides Monteiro, ο οποίος εργαζόταν στο «The Ocean Club» που έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της.

Ο 40χρόνος άνδρας, που είχε απολυθεί γιατί έκλεβε από τους πελάτες, άρχισε να ερευνάται το 2013 από αστυνομία. Ο Monteiro, σύμφωνα με αρχεία κλήσεων στο τηλέφωνό του, επέστρεψε στο ξενοδοχείο έναν χρόνο μετά την απόλυση του, την περίοδο που έμενε εκεί η οικογένεια Μακάν.

Σύμφωνα με τις εικασίες που γίνονται, μπορεί να μπήκε να κλέψει στο δωμάτιο που κοιμόταν το μοιραίο βράδυ η Μαντλίν και να την ξύπνησε. «Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της Μαντλίν ακόμα ερευνώνται. Ο ύποπτος μπορεί να ήθελε να ασελγήσει στο κοριτσάκι πριν το σκοτώσει. Μπορεί ακόμα να έκανε την απαγωγή για να εκδικηθεί την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που τον απέλυσαν», έγραψε η εφημερίδα Correio da Manha το 2013.

Ads

Δυστυχώς η αστυνομία δεν πρόλαβε ποτέ να ανακρίνει τον ύποπτο, αφού δεν ήταν στην λίστα των εργαζομένων στο Ocean Club και πέθανε το 2009 στον χώρο εργασίας του.