Στη Βουλγαρία πρόκειται να εκδοθεί, εντός των επόμενων 10 ημερών ο 20χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που προκάλεσε την οργή στην Ευρώπη. Στην ομολογία του ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία, ο οποίος κρατείται στη Γερμανία, ομολόγησε ότι γροθοκόπησε την 30χρονη δημοσιογράφο και την πέταξε σε έναν θάμνο αλλά υποστήριξε ότι δεν τη βίασε, ούτε είχε σκοπό να τη σκοτώσει.

Ads

Όπως είπε  διαφώνησε λεκτικά με το θύμα στις 6 Οκτωβρίου του 2018, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.
Ο ύποπτος, ένας Βούλγαρος ονόματι Σεβερίν Κρασιμίροφ, ίχνη από το DNA του οποίου εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας δήλωσε προχθές Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση που προκρίνουν οι ανακριτές είναι αυτή της «μη προμελετημένης επίθεσης για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος».

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην Ευρώπη με ορισμένους να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε σχέση με τη δουλειά της, καθώς πρόσφατα είχε ασχοληθεί με κατηγορίες για διαφθορά επιχειρηματιών και εκλεγμένων.

Ads