Λήξη συναγερμού για ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στην Κοπεγχάγη. Νωρίτερα συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Κοπεγχάγη, όταν έξω από την καφετέρια που έγινε η αιματηρή επίθεση του Σαββάτου εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. H περιοχή είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ads

Ακίνδυνος αποδείχθηκε τελικά ο ύποπτος φάκελος που εντοπίσθηκε στο καφέ της Κοπεγχάγης, όπου το Σάββατο σημειώθηκε η φονική επίθεση. Ο φάκελος περιείχε επιστολή η οποία αναφερόταν στην επίθεση και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.

Η Δανία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής μετά τις δυο αιματηρές επιθέσεις του Σαββάτου, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων. Η πρώτη επίθεση έγινε σε εκδήλωση για την ελευθερία του Τύπου, και πιθανός στόχος να ήταν ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς που είχε πρωταγωνιστήσει στην ιστορία με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Η δεύτερη επίθεση έγινε σε συναγωγή της πόλης.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τη διπλή επίθεση.

Ads

Ο Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη Δανία και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.