Ads
Κατά του κινήματος “Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ” στράφηκαν υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών, στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσαν χριστιανικές οργανώσεις της αμερικανικής Δεξιάς στο Ντε Μόιν με τη συμμετοχή των έξι από τους συνολικά οκτώ υποψήφιους.
“Πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά αφού πρώτα κάνετε κανένα μπάνιο”, είπε ο Νιουτ Γκίνγκριτς στους διαδηλωτές ενώπιον του ακροατηρίου, όταν ρωτήθηκε από το συντονιστή σχετικά με το  κίνημα, ενώ αναφερόμενος στις ηθικές αξίες που πρεσβεύει, έκανε λόγο για την “υπευθυνότητα”.

 Από την πλευρά του, ο Χέρμαν Κάιν υποστήριξε ότι η “ελευθερία χωρίς υπευθυνότητα είναι ανήθικη”.

Στη συζήτηση, που διοργανώθηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία στο Ντε Μόιν της πολιτείας Αϊόβα από συντηρητικές χριστιανικές οργανώσεις, συμμετείχαν επίσης οι Μισέλ Μπάκμαν, Ρικ Πέρι, Ρον Πολ και Ρικ Σαντόρουμ. Μόνο ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Τζον Χάντσμαν, αμφότεροι μορμόνοι και πιο μετριοπαθείς υποψήφιοι, απέφυγαν να λάβουν μέρος.

Ads

Η Αϊόβα θεωρείται πολιτεία-κλειδί για την διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και είναι η πρώτη όπου θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές την 3η Ιανουαρίου για την ανάδειξη του αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012.