Ενας νόμος που υποβαθμίζει τις σχέσεις με τη Βρετανία έλαβε σήμερα τελική έγκριση, όπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα του ο κρατικός σταθμός IRIB, μία μόλις ημέρα μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο της πρότασης νόμου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να απελάσει τον βρετανό πρεσβευτή.

Ads

«Τα μέλη του Συμβουλίου Διαφύλαξης του Συντάγματος αφού εξέτασαν το σχέδιο νόμου την ενέκριναν ομόφωνα», μετέδωσε ο IRIB επικαλούμενος τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Αμπασαλί Καντκχοντάι.

Καταδικάζει η Βρετανία την απόφαση του Ιράν
 
Οι πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράν θα συναντηθούν σήμερα στην Τεχεράνη για να συζητήσουν σχετικά με την απάντησή τους στην ιρανική απόφαση να υποβαθμίσει τις σχέσεις με τη Βρετανία και να απελάσει το Βρετανό πρεσβευτή, ανέφερε Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Λυπούμαστε για την απόφασή τους να απελάσουν τον πρεσβευτή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ads

«Θα σκεφτούμε πως ακριβώς πρέπει να απαντήσουμε αλλά θα υπάρξει μία συνάντηση των Ευρωπαίων επικεφαλής της αποστολής στην Τεχεράνη σήμερα για να συζητήσουν για αυτό. Θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση την Πέμπτη στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών», πρόσθεσε.