Στη σύλληψη δύο ακόμη υπόπτων για τη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η κυπριακή αστυνομία. Πρόκειται για τη 42χρονη δημοσιογράφος Έλενα Σκορδέλη, και ο 37χρονος αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης, οι οποίοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η Έλενα Σκορδέλη είναι μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ», ο οποίος ανήκει στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ».

Ads

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, μετά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σήμερα το πρωί, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων, «οι χθεσινοβραδινές και σημερινές εξελίξεις γύρω από τη διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους εξιχνίασης της υπόθεσης».

Έναυσμα για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης αποτέλεσε η μαρτυρία που έδωσε ο ένας εκ των τριών επίσης υπόπτων κρατούμενων. Ο κρατούμενος κατονόμασε τα δύο αδέλφια ως τα άτομα που έδωσαν την εντολή για την εν ψυχρώ δολοφονία τον Άντη Χατζηκωστή, με ανταμοιβή 50.000 ευρώ. Ο ίδιος ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία πού βρίσκεται και το φονικό κοντόκαννο όπλο.

Στην ομολογία του ανέφερε ότι σε δύο συναντήσεις που είχαν ο ίδιος και δεύτερος ύποπτος με τον Κρασοπούλη και τη Σκορδέλη τους ζήτησαν να δολοφονήσουν έναντι αμοιβής τον Άντη Χατζηκωστή. Τους υποσχέθηκαν επίσης ότι θα τους εξασφάλιζαν μόνιμη εργασία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ». Σύμφωνα με τη μαρτυρία ο Κρασοπούλης και η Σκορδέλη ήθελαν τη φυσική εξόντωση του Άντη Χατζηκωστή, «επειδή η Σκορδέλη εκδιώχθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό».

Ads

Η Αστυνομία δια του Εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κατσουνωτού έκανε έκκληση να μην στηθούν λαϊκά δικαστήρια, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας. «Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε, αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, να μην είναι ευάλωτη από παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από οποιονδήποτε», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, υπογραμμίζοντας παραδείγματα από το παρελθόν όπου άνθρωποι αθωώθηκαν ακριβώς γιατί παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας από ΜΜΕ.

Η Αστυνομία ευελπιστεί τώρα και στη σύλληψη του καταζητούμενου τέταρτου υπόπτου, για το οποίο εκκρεμεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για τον 29χρονο Γρηγόρη Ξενοφώντος, από τη Λευκωσία. Ο Ξενοφώντος είχε αναχωρήσει ελεύθερα στις 14 Ιανουαρίου για τη Μολδαβία, αφού το όνομά του δεν βρισκόταν ακόμα σε κάποια λίστα.

Τα δύο αδέλφια αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Με δήλωσή τους, που ανάγνωσε ο δικηγόρος τους, ανέφεραν ότι δεν φέρουν ένσταση στην κράτησή τους, λόγω της επιθυμίας τους να βοηθήσουν την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο «για εξιχνίαση των πραγματικά εμπλεκόμενων» στην υπόθεση.

Δυο μέρες νωρίτερα, η Έλενα Σκορδέλη είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της και είχε ζητήσει από την Αστυνομία προστασία για την ίδια, το σύζυγο, τον αδελφό και τα παιδιά της. Όπως είχε ισχυριστεί, στις 15 Ιανουαρίου άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τρεις βίδες από τον μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου της για να την τραυματίσουν ή και να τη σκοτώσουν. Επίσης η Έλενα Σκορδέλη είχε αναγγείλει την καταχώριση αγωγών εναντίον όλων των ΜΜΕ,που αναφέρθηκαν στο πρόσωπό της παρουσιάζοντάς την ως ύποπτη ηθική αυτουργό της δολοφονίας Χατζηκωστή.