Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε τελικά υπέκυψε στα βαριά τραύματά του μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής από απόστρατο των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος πυροβόλησε πισώπλατα δύο φορές εναντίον του στην πλάτη και τον λαιμό. 

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος μίλαγε σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί και ο Σίνζο Άμπε βρέθηκε στο οδόστρωμα. Πεσμένος στο έδαφος ήταν ορατή η αιμορραγία στο στήθος. Συνεργάτες του είχαν μαζευτεί από πάνω του προσπαθώντας να τον κρατήσουν στη ζωή κάνοντάς του μαλάξεις.

Στη συνέχεια, ο 67χρονος Σίνζο Άμπε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του. Ο πρώην πρωθυπουργός όπως ανακοινώθηκε είχε χτυπηθεί στο δεξί μέρος του λαιμού και στην αριστερή κλείδα. Ιατρικές πηγές ανέφεραν πως πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και πως όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δεν είχε ζωτικές ενδείξεις.

Ποιός είναι ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού συνελήφθη επί τόπου. Πρόκειται για τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, μόνιμο κάτοικο της Νάρα, ηλικίας 42 ετών.

Ads

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θέλησε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό γιατί ήταν δυσαρεστημένος μαζί του, χωρίς όμως να έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι λόγοι της δυσαρέσκειάς του.