Η παλιά φωτογραφία του νυν υφυπουργού Υποδομών της Ιταλίας, στην κυβέρνηση Μελόνι, Galeazzo Bignami, στην οποία απεικονίζεται να φορά περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, επανήλθε στην επικαιρότητα.

Ads

Την επανέφερε με ανάρτησή του ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Marco Furfaro.

«Προσβολή, απρέπεια προς το Σύνταγμα, τη μνήμη, την ιστορία και τα θύματα αυτής της σβάστικας. Ντροπή, Giorgia Meloni» γράφει ο Furfaro πάνω από τη φωτογραφία.

Είχαν προηγηθεί οι δημόσιες ευχαριστίες του Bignami για τον διορισμό του:

«Ευχαριστώ τη Τζόρτζια Μελόνι και τα Αδέλφια της Ιταλίας… θα τιμήσω τους δημοκρατικούς θεσμούς με αξιοπρέπεια προς αποκλειστικό συμφέρον της Ιταλίας και των Ιταλών» έγραψε ο Galeazzo Bignami στο facebook, μετά τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Υποδομών της Ιταλίας, δίπλα στον Ματέο Σαλβίνι.

Όπως γράφει η εφημερίδα Domani, το 2019, ο 47χρονος υφυπουργός, πρώην μέλος του Forza Italia που μεταπήδησε στο κόμμα της Μελόνι, ήταν μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Marco Lisei που έψαχναν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικικών για να βρουν ξένους ενοικιαστές.

Η φωτογραφία είχε εμφανιστεί και πάλι στα κοινωνικά δίκτυα το 2016, αλλά είναι τραβηγμένη χρόνια νωρίτερα. Τότε ο Bignami  είχε πει πως επρόκειτο για «αστείο μεταξύ φίλων, σε μπάτσελορ πάρτι».