Πολεμικά αεροσκάφη της Υεμένης βομβάρδισαν σήμερα ένοπλα μέλη φυλής που κατέλαβαν περιοχή έξω από την πρωτεύουσα Σαναά, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ads

Λίγο νωρίτερα, μέλη της φυλής Χάσιντ της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι νίκησαν τις πιστές στον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ δυνάμεις και κατέλαβαν στρατόπεδο περίπου 100 χλμ έξω από την πρωτευουσα Σαναά.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ύστερα από ημέρες οδομαχιών στη Σαναά κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

Ο ηγέτης της ομάδας των ενόπλων, ο σεΐχης Χαμίντ Αζίμ, δήλωσε ότι μαχητές του σκότωσαν το διοικητή του στρατοπέδου και τραυμάτισαν στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, ενώ έξι από τους άνδρες του σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με πολυβόλα και αυτοπροωθούμενες ρουκέτες.

Ads

Εν τω μεταξύ, οπαδοί και αντίπαλοι του καθεστώτος αναμένεται να πραγματοποιήσουν μεγάλες διαδηλώσεις σήμερα στη Σαναά, όπου χθες, τέταρτη ημέρα των συγκρούσεων, σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.

Τα σημεία συγκέντρωσης για την προσευχή της Παρασκευής είναι πλέον ο συνήθης τόπος των συγκεντρώσεων για τους οπαδούς και τους αντιπάλους του καθεστώτος.