Ουσιαστικές χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις συνομιλίες για την ουκρανική κρίση μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση δεν υπήρξε κάποια συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Ads

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως οι συνομιλίες ήταν “εποικοδομητικές” και “ουσιαστικές” και υπήρξε συμφωνία για “προετοιμασία” ενός μελλοντικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις γαλλογερμανικές προτάσεις, τις ρωσικές και τις ουκρανικές. Οι Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ “συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την εφαρμογή μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ τον περασμένο Σεπτέμβριο”.

Οι Μέρκελ και Ολάντ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που διήρκεσε πέντε ώρες, πρότειναν την κατάρτιση ενός μελλοντικού κοινού έγγραφου για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ με το οποίο θα τεθεί τέλος στην αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. “Βάσει της πρότασης από την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, ένα μελλοντικό κοινό έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ θα πρέπει τώρα να επεξεργαστεί” δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ μετά τις πολύωρες συνομιλίες της Μόσχας.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται την Κυριακή να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες.

Ads