Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν χιλιάδες κόσμου σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Δουβλίνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο κοινωνικό φαινόμενο και τα προβλήματα των αστέγων.

Ads

Το κίνημα «World’s Big Sleep Out» έκανε την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου, ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να δείξει την αλληλεγγύη του στους άστεγους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι συμμετείχαν στο event στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, κοιμήθηκαν στους υπνόσακους με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 10 βαθμούς Κελσίου και υπό καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο, όπως επισημαίνει η διοργάνωση, αυτές είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν και οι άστεγοι καθημερινά.

Διασημότητες όπως  ο Γουίλ Σμιθ, η Έλεν Μίρεν, ο Ζίγκι Μάρλεϊ και η Έλι Γκόλντινγκ έδωσαν το «παρών», τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί μια λύση, καθώς κανείς άνθρωπος δεν αξίζει να ζει υπό αυτές τις συνθήκες.

Ads

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, οι διοργανωτές ελπίζουν να συγκεντρώσουν περί τα 50 εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν υπέρ των αναγκών των αστέγων.