Περίπου 25.000 Γερμανοί, σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μόναχο, αψηφώντας τη βροχή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της «πολιτικής του φόβου» του CSU, κυβερνητικού εταίρου της Άνγκελα Μέρκελ.

Ads

Κρατώντας πλακάτ που απεικόνιζαν τόσο τον πρόεδρο του κόμματος Χόρστ Ζεεχόφερ όσο και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σρέντερ και συνοδεύονταν από μηνύματα όπως «Not my president», οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «όχι στην πολιτική του φόβου».

«Θέλω να καταδικάσω ανοιχτά τις απάνθρωπες δηλώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα ηγετικά στελέχη του CSU. Είναι απαράδεκτο» είπε ένας διαδηλωτής, σύμφωνα με το Reuters. 

Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται λίγο πριν από τις εκλογές στη Βαυαρία, συμμετείχαν περισσότερες από 130 οργανώσεις. Το SPD, οι Πράσινοι, η Αριστερά, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικές οργανώσεις και εθελοντές που εργάζονται με τους πρόσφυγες προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Ads

image