Την απογοήτευσή της από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ εξέφρασε η ηττημένη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, σε μία εμφάνιση που σχολιάστηκε εντόνως, εκτός των άλλων και για την κόπωση που ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπο της. 

Ads

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι η διάθεσή της ήταν «να κουλουριαστεί στο σπίτι με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγεί έξω από αυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά, η Χίλαρι κάλεσε το κοινό να δώσει τη μάχη για τις αμερικανικές αξίες και «να μη το βάλει ποτέ κάτω».

«Θα παραδεχθώ ότι να βρίσκομαι εδώ απόψε δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εμένα», είπε στη εκδήλωση του Ταμείου για την Προστασία των Παιδιών.

«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς είστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών. Κι εγώ είμαι, περισσότερο από όσο μπορώ να σας εκφράσω. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε η ηττημένη της μεγάλης μάχης για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ads

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλό της (πάνω από 1 εκατομμύριο), ωστόσο έχασε την προεδρία λόγω του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ, όπου στις περισσότερες πολιτείες ο υποψήφιος που αναδεικνύεται πρώτος κερδίζει το σύνολο των εκλεκτόρων.