Την προκαταρκτική έρευνα, μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού που κατέθεσε εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, ξεκίνησε την Παρασκευή η εισαγγελία του Παρισιού. Η 32χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν το 2003 όταν τον συνάντησε σε ένα άδειο διαμέρισμα για να του πάρει συνέντευξη.

Ads

Σύμφωνα με την ενάγουσα ο Στρος-Καν της επιτέθηκε, πάλεψε μαζί της και της έσκισε τα ρούχα όταν την έριξε στο πάτωμα. Ο δικηγόρος της Μπανόν, Νταβίντ Κουμπί δηλώνει ότι διαθέτει «αδιάσειστα στοιχεία. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση «αποκύημα νοσηρής φαντασίας» και δηλώνουν ότι θα απαντήσουν με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Εν τω μεταξύ, το πολιτικό μέλλον του Στρος-Καν φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί μετά την καταγγελία της Τριστάν Μπανόν, γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Figaro Magazine και η οποία καταδεικνύει ότι τα δύο τρίτα των Γάλλων που ρωτήθηκαν δεν επιθυμούν να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2012.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο «Opinion Way», το 65% των πολιτών δεν επιθυμούν να θέσει υποψηφιότητα ο Στρος-Καν. Εξάλλου, 74% των πολιτών προβλέπουν ότι ο ίδιος δεν θα είναι καν υποψήφιος στις εκλογές. Η δημοσκόπηση επαναβεβαιώνει επίσης ότι ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται της Μαρτίν Ομπρί, αρχηγού των Σοσιαλιστών, στην εσωκομματική κούρσα για το χρίσμα.

Ads