Ένα ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή της Παπούα. Το δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή της ανατολικής Παπούα, όταν εξαφανίστηκε.

Ads

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας το αεροσκάφος της Trigana Air Service μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε παιδιά, ενώ πέντε ήταν τα μέλη του πληρώματος.

Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφος, η τύχη του οποίου αγνοείτο για πολλές ώρες, εντοπίστηκαν στην επαρχία Οκτάμπε της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου μεταφορών της χώρας. Αναφορές κάνουν λόγο για το ότι έχει βρεθεί ήδη κι ένας νεκρός.

Λίγο νωρίτερα, χωρικοί στην Παπούα ανέφεραν ότι είδαν ένα αεροσκάφος να πέφτει.

Ads

Δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν οι έρευνες για το αεροπλάνο θα συνεχισθούν στη διάρκεια της νύκτας στη δασώδη ορεινή περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροπλάνο. «Οι μετεωρολογικές συνθήκες εκεί είναι πολύ κακές. Είναι σκοτάδι και ο ουρανός είναι πολύ συνεφιασμένος. Οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για τις έρευνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υππουργείου Μεταφορών Τζ. Α. Μπαράτα.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

Ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Trigana που έχει έδρα την Τζακάρτα. Σημειώνεται ότι η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.