Πανικός επικράτησε στο ετήσιο συνέδριο των Βρετανών συντηρητικών και ο οποίος είναι ενδεικτικός της τοξικής κατάστασης που επικρατεί στους Τόρις. 

Ads

Οι σύνεδροι επιτέθηκαν με μανία κατά των 21 μετριοπαθών βουλευτών που συνέδραμαν την βρετανική αντιπολίτευση αντιτασσόμενοι στην στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Οι 21 βουλευτές ψήφισαν με την αντιπολίτευση τον νόμο που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις Βρυξέλλες τρίμηνη αναβολή του Brexit εάν δεν υπάρξει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου συμφωνία διαζυγίου, ώστε να αποφευχθεί το no deal Brexit. 

«Ενήργησαν κατά του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο βουλευτής Στιβ Μπέικερ, σφοδρός υπέρμαχος του Brexit, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του Μάντσεστερ, από το οποίο απουσιάζουν πολλοί διαπρεπείς μετριοπαθείς Τόρις.

Ads

Οι δηλώσεις του ερέθισαν τους παρευρισκόμενους: «Φυλακίστε τους!», κραύγαζαν, ενώ εκείνος τους καλούσε να ηρεμήσουν, φροντίζοντας παράλληλα να πει ότι η ψήφιση του νόμου αυτού από το βρετανικό κοινοβούλιο «έπληξε την διαπραγματευτική θέση του Λονδίνου» με αποτέλεσμα «η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην είναι πλέον διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις».

Τα εν λόγω είναι μια ένδειξη του μεγάλου ρήγματος που υπάρχει και στους κόλπους των Τόρις για το θέμα εξόδου της χώρας από την ΕΕ. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Τόρις γίνονταν διαδηλώσεις τόσο ενάντια στο Brexit, όσο και ενάντια στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.