Μια ομάδα χάκερς, η «Dark Overlord», υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία στα χέρια της που αποδεικνύουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια κατασκευασμένη επίθεση κι απειλεί ότι θα αποκαλύψει τους υπάιτιους πίσω από αυτή.

Ads

Η συγκεκριμένη ομάδα χάκαρε τα αρχεία της ασφαλιστικής εταιρίας «Hiscox», ανάμεσα στα οποία υποστηρίζει οτι υπήρχαν στοιχεία για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που συντάραξε όλο τον κόσμο και ξεκίνησε τον παγκόσμιο «πόλεμο» κατά της τρομοκρατίας.

Με μήνυμα που πόσταρε στο Pastebin, υποστηρίζει οτι έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες έγγραφα τα οποία θα δημοσιοποιήσουν αν δεν πληρωθούν από τις εταιρείες που εμπλέκονται. «Η Hiscox Syndicates Ltd και η Lloyds of London είναι από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές. Ασφαλίζουν τα πάντα από μικρής αξίας αντικείμενα μέχρι και μεγάλες δομές, όπως το World Trade Center», ανέφερε σε ανάρτηση της.

«Αν είσαι ένας από τους δεκάδες δικηγορικούς συνεργάτες που συμμετείχαν στην υπόθεση ή ο πολιτικές που συμμετείχε ή ο οργανισμός επιβολής νόμου που συμμετείχε στις έρευνες, η εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, η τράπεζα επενδύσεων, ένας απλός πελάτης, ένας παγκόσμιος ασφαλιστής, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο mail και να ζητήσεις απόσυρση των εγγράφων. Για να γίνει, θα πρέπει να μας πληρώσεις», σημείωνε η ομάδα.

Ads

Μετά από λίγες μέρες, το μήνυμα αυτό διαγράφηκε, όμως πλέον έχει φτιαχτεί ένας λογαριασμός στο Twitter που ανεβάζει σχετικά μηνύματα.