Κάθε φορά που ένας άνθρωπος γίνεται δωρητής οργάνων, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο St. Luke’s Medical Center στο Μεριντιάν των ΗΠΑ, του αποτείουν «φόρο τιμής» με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Ads

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, από τις καθαρίστριες μέχρ τους χειρούργους αλλά και οι επισκέπτες που βρίσκονται σε αυτό, την ώρα που κάποιος οδηγείται στο χειρουργικό κρεβάτι προκειμένου να δωρίσει τα όργανά του, στέκονται σιωπηλοί στο διάδρομο που οδηγεί στα χειρουργεία, στήνοντας ένα τείχος σεβασμού.

Το «Wall of Respect» είναι μια παράδοση που ξεκίνησε στο νοσοκομείο στον όταν πέθανε ο γιος ενός εργαζόμενου, πριν από λίγα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα,  ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει τα μέλη του προσωπικού να παρατάσσονται σε έναν διάδρομο νοσοκομείου για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν δωρητή οργάνων ηλικίας 53 ετών.

Ads

Ο άνδρας, του οποίου η οικογένεια ζήτησε να μείνει ανώνυμος, θα έβγαινε από την μηχανική υποστήριξη, καθώς ήταν κλινικά νεκρός, ώστε να όργανά του να ωφελήσουν κάποιον άλλον ασθενή.

«Είναι απλώς ένας τρόπος για να τιμήσουμε την οικογένεια που παίρνει αυτή την δύσκολη απόφαση» δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ανίτα Κισέ.

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει viral: