Τον τριπλασιασμό του ανώτατου ορίου των προπτυχιακών διδάκτρων για Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές αγγλικών πανεπιστημίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνασπισμού στη Βρετανία, δια στόματος του αρμοδίου για την ανώτερη εκπαίδευση, υφυπουργού, Ντέιβιντ Γουίλετς.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο Γουίλετς στη Βουλή των Κοινοτήτων, τα δίδακτρα που χρεώνουν τα αγγλικά πανεπιστήμια για κάθε έτος σπουδών αυξάνονται από τις 3.290 λίρες στις 9.000.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβανόταν στην έκθεση για τη χρηματοδότηση της ανώτερης εκπαίδευσης από το λόρδο Μπράουν, έκθεση που ακολούθησε τις περικοπές των κρατικών κονδυλίων για τα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές θα μπορούν να παίρνουν δάνειο, με επιτόκιο στο +3% επί του πληθωρισμού, ώστε να καλύπτουν τα δίδακτρά τους. Οι απόφοιτοι θα αρχίζουν να αποπληρώνουν το δάνειο όταν θα έχουν εισόδημα άνω των 21.000 λιρών το χρόνο, ενώ τα πανεπιστήμια που θα χρεώνουν πάνω από 6.000 ανά έτος σπουδών θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι προσφέρουν ευκαιρίες εκπαίδευσης σε παιδιά φτωχότερων οικογενειών.

Ads