Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε το «Τέρας του Λίνκολνσαϊρ», ο 28χρονος Νίκολας Μέτσον που δολοφόνησε και έκοψε το σώμα της συζύγου του σε περισσότερα από 200 κομμάτια, ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Βρετανία.

Ads

Όπως αναφέρει το skynews, στη συνέχεια, πλήρωσε έναν φίλο του 50 λίρες για να τον βοηθήσει να πετάξει τα λείψανά της σε ένα ποτάμι. Έπειτα, ο Νίκολας Μέτσον τον Μάρτιο του 2023 ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 26χρονη σύζυγο του Χόλι Μπράμλεϊ.

Ο 28χρονος μαχαίρωσε τη σύζυγό του τουλάχιστον τέσσερις φορές προτού διαμελίσει και κρατήσει τα μέρη του σώματός της για μια εβδομάδα στο ντουλάπι της κουζίνας του διαμερίσματός τους στο Λίνκολν.

Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τον Μέτσον ως «βάρβαρο», λέγοντας ότι ο τρόπος που έκοψε τη σύζυγό του σε τουλάχιστον 224 ξεχωριστά κομμάτια ξεπέρασε πολύ αυτό που χρειαζόταν για να μετακινηθεί το σώμα.

Ads

Το δικαστήριο είχε ενημερωθεί αργότερα ότι τα λείψανα της 26χρονης ανακαλύφθηκαν από περαστικό που αρχικά νόμιζε ότι ανήκαν σε ζώο.

Οι έρευνες της αστυνομίας που αποκάλυψαν το έγκλημα

Ο Μέτσον ανέφερε στην αστυνομία του ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους με μέλη τοπικής ομάδας κρίσεων ψυχικής υγείας, αλλά οι αστυνομικοί παρατήρησαν μια «έντονη μυρωδιά χλωρίνης» και βρήκαν αιματοβαμμένα σεντόνια, καθώς και ένα πριόνι σε μια πετσέτα μετά από έρευνα.

Αφού κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, έρευνα στο τηλέφωνο του αποκάλυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στο Google για «πώς να απαλλαγώ από ένα νεκρό σώμα», «τι οφέλη μπορώ να έχω αν πεθάνει η γυναίκα μου» και «συγχωρεί ο Θεός τον φόνο».

Μετά τον θάνατό της, ο δολοφόνος έστειλε μήνυμα στους φίλους της Χόλι Μπράμλεϊ από το προφίλ της στο Facebook για να τους ξεγελάσει ώστε να πιστέψουν ότι ήταν ακόμα ζωντανή – και έστειλε στον εαυτό του χρήματα από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδειξαν τον Μέτσον να μετακινεί μεγάλο αριθμό αποσκευών από το διαμέρισμά του τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου πέρυσι.

Ο Μέτσον, τελικά, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη 19 ετών και 316 ημερών.