Η αστυνομία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο εισέβαλε σε 20 παραγκουπόλεις, σε μια επιχείρηση κατά των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, χθες Τρίτη, κι ενώ οι συγκρούσεις συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες ημέρες. Δύο φερόμενοι ως μέλη συμμορίας έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά.

Ads

Σύμφωνα με τις αρχές κακοποιοί επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Το κύμα βίας φέρονται να διέταξαν φυλακισμένα μέλη συμμοριών. Τα επεισόδια αποτελούν μια σοβαρή δοκιμασία για τις αρχές της πόλης εν όψει των διοργανώσεων του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014 και των ολυμπιακών αγώνων του 2016.

«Όλη η αστυνομία είναι στο δρόμο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Λίμα Κάστρου, επικεφαλής της BOPE, ειδικής αστυνομικής δύναμης με σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και νοοτροπία.

Δύο ύποπτοι ως μέλη συμμορίας σκοτώθηκαν και 11 άλλοι συνελήφθησαν την Τρίτη στις επιχειρήσεις σε 20 φαβέλες, στις οποίες έλαβαν μέρος εκατοντάδες άνδρες με την υποστήριξη ελικοπτέρων και τεθωρακισμένων, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας. Αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα που προσπαθούσαν να πυρπολήσουν αυτοκίνητα στη συνοικία Κοπακαμπάνα, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει η διοργάνωση μπιτς βόλεϊ και όπου διοργανώνεται αυτές τις ημέρες διεθνής διοργάνωση ποδοσφαίρου.

Ads

Το κύμα βίας άρχισε την Κυριακή με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και πυρπολήσεις οχημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που κακοποιοί ακινητοποιούσαν και ανάγκαζαν τους οδηγούς τους να εγκαταλείψουν.