Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Ads

Κοπριά, αποτσίγαρα, κομμάτια υφάσματος, απόβλητα μπαταριών, ακόμα και πάνες περιείχαν τα εκατοντάδες μπαλόνια που έφτασαν στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για μια παλαιά “ψυχροπολεμική μόδα”, την οποία η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια.

EPA/ROK JCS
EPA/ROK JCS
EPA/YONHAP

Αυτήν τη φορά ήταν απάντηση στις εκστρατείες διανομής προπαγανδιστικών φυλλαδίων κατά της Πιονγκγιάνγκ στον Βορρά από Νοτιοκορεάτες. Στα πακέτα αυτά υπάρχουν μίνι ραδιόφωνα, τρόφιμα και στικάκια μνήμης USB με μουσικά βίντεο K-pop και δραματικές σειρές.

EPA/JEON HEON-KYUN

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά», ενώ ο στρατός ζήτησε από το κοινό να μην αγγίζει τα μπαλόνια και να τα αναφέρει στις αρχές και επιβεβαίωσε ότι τα σκουπίδια που είναι δεμένα στα μπαλόνια δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως χημικά, βιολογικά ή ραδιενεργά υλικά.

Ads

Η ισχυρή αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε τα μπαλόνια και τους προσαρτημένους σάκους σκουπιδιών.