Περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο ορυχείο «Bulla Loca» που κατέρρευσε σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στην πολιτεία Μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

Ads

Ο προσωρινός απολογισμός που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της συγκεκριμένης πολιτείας κάνει λόγο για δύο επιβεβαιωμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Ανγκοστούρα, o Γιόργκι Αρσινιέγκα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι υπάρχουν τουλάχιστον «25 νεκροί και 15 τραυματίες».

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων, ενώ τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Σιουδάδ Μπολίβαρ.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δημιούργησε το 2016 μια τεράστια ζώνη ανάπτυξης ορυχείων που εκτείνεται στο μέσο της χώρας, για να προσθέσει νέα έσοδα παράλληλα με την πετρελαϊκή βιομηχανία της. Έκτοτε, οι επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού, διαμαντιών, χαλκού και άλλων ορυκτών έχουν πολλαπλασιαστεί εντός και εκτός αυτής της ζώνης.

Πολλά ορυχεία λειτουργούν εκτός ή στο περιθώριο του νόμου. Προσφέρουν επικερδείς θέσεις εργασίας για τους απλούς κατοίκους της Βενεζουέλας, αλλά οι συνθήκες είναι βάναυσες.

*Με πληροφορίες από AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ