Σε επισταμένες έρευνες προχώρησε σήμερα η βελγική αστυνομία σε κουρδικές περιοχές ανα τη χώρα ενώ συνέλαβε 15 άτομα εξαιτίας των δραστηριοτήτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με δικαστική πηγή. Μέλη του προσωπικού των γραφείων του κουρδόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Roj TV, στο Βέλγιο, κάποιοι από τους οποίους δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Ads

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο ηγετικά στελέχη του τμήματος του PKK στην Ευρώπη, ο Ζουμπεγίρ Αϊντάρ και ο Ρεμζί Καρτάλ, πρώην μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πριν από δύο χρόνια η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε μία σειρά επιχειρήσεων κατά του PKK κατά τις οποίες συνελήφθησαν 29 γυναίκες.

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Τουρκία διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ανέφερε ότι παρόμοιες επιχειρήσεις έγιναν σε Ιταλία και Γαλλία. Από τα γραφεία της εισαγγελίας δεν έγινε κανένα σχόλιο για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας,αλλά το πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι έλαβαν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί σε 25 πόλεις σε όλη την χώρα.