Τριγμούς προκαλεί στο Βέλγιο σεξουαλικό σκάνδαλο στη φυλακή Lantin, τη μεγαλύτερη της χώρας.

Ads

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, στο σκάνδαλο εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, άντρες και γυναίκες οι οποίοι συμμετείχαν σε ομαδικές συνευρέσεις εντός και εκτός της φυλακής. Επίσης, η ιστοσελίδα sudinfo, αναφέρει ότι στα ονόματα όσων σχετίζονται με την υπόθεση υπάρχει και αυτό μίας δημοτικής συμβούλου 30 ετών.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για συνολικά δέκα υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών, οι οποίοι, όταν κανόνιζαν συναντήσεις εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος, επέλεγαν το σπίτι ενός εκ των συμμετεχόντων, με το επιχείρημα ότι είχε μεγάλο τζακούζι.

Ωστόσο, το προσωπικό, συχνά έκανε σεξ και κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Ένας ανώτερος υπάλληλος φέρεται να δάνειζε τακτικά το γραφείο του σε μια γυναίκα, γνωστή μόνο ως «S», ώστε να μπορεί να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ads

«Η πρόσληψή της προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ του προσωπικού. Δεν καταλαβαίναμε πώς αυτή η κοπέλα είχε προσληφθεί στη Lantin, καθώς ο αδελφός της ήταν έγκλειστος, την ίδια στιγμή, για τη δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου», είπε μια πηγή στη sudinfo.

Και πρόσθεσε ότι η «S» συνήθιζε να επισκέπτεται καθημερινά τον αδερφό της. «Ως επισκέπτρια ήταν πολύ φιλική με τις οικογένειες των κρατουμένων στην αίθουσα αναμονής», σημείωσε και τόνισε ότι «εν μία νυκτί, από επισκέπτρια έγινε σωφρονιστική υπάλληλος».