Η υπόθεση Τζόκοβιτς και η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open συνεχίζεται, καθώς ο γνωστός τενίστας και οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση που έγινε δεκτή από τις Αρχές της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η απέλασή του μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της προσφυγής του.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ νωρίτερα σήμερα παρέβλεψε την δικαστική απόφαση και ακύρωσε την βίζα παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα κατηγόρησαν τον Άλεξ Χοκ για ενέργεια που είχε ως στόχο τους αντιεμβολιαστές στην Αυστραλία, ζητώντας την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

Έτσι ο δικαστής Κέλι, απαίτησε να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς μέχρι να υπάρξει νέα εκδίκαση της έφεσής του, με την υπόθεση να μεταφέρεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, γεγονός που η ομάδα του Τζόκοβιτς ήθελε να αποφύγει.

Ads

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις θα παρουσιαστεί ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας μετανάστευσης το Σάββατο, όπου θα κληθεί να δώσει συνέντευξη στους αξιωματούχους του υπουργείου Μετανάστευσης, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τους δικηγόρους του. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν υπό την επίβλεψη ανδρών της Συνοριακής Αρχής της Αυστραλίας, που θα τον συνοδεύσουν αργότερα σε άγνωστο μέρος για το κοινό και όχι στο ξενοδοχείο Park.

Ο δικαστής Κέλι πρότεινε το μέρος κράτησης να μείνει μυστικό, ώστε να μην επαναληφθούν οι διαδηλώσεις του κοινού, τα επεισόδια και το μιντιακό παιχνίδι της πρώτης του κράτησης στο Park

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς εκτός από την φετινή του συμμετοχή στο Αυστραλιανό Open ρισκάρει και τις επόμενες, καθώς αντιμετωπίζει και ποινή απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.