Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει έναν 17χρονο σταυρωμένο με μία πινακίδα καρφωμένη στο στήθος. Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φέρονται να εκτέλεσαν, να σταύρωσαν και να άφησαν σε δημόσια θέα τον 17χρονο που κατηγόρησαν ότι κατέγραφε σε βίντεο τις εγκαταστάσεις τους στη βόρεια Συρία.

Ads

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην Aλ Μπαμπ, μια πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας. Στο χαρτόνι που οι τζιχαντιστές του ISIS κάρφωσαν στο σώμα του άψυχου αγοριού γράφει: «Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανακοίνωσε επίσης ότι 2 εξτρεμιστές του ISIS, ηλικίας περίπου 15 ετών, εκτελέστηκαν χθες αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ενισχύσεις στο Κομπάνι στέλνει το Ισλαμικό Κράτος

Ads

Συνεχίζονται οι σκληρές συγκρούσεις για 33η ημέρα στο Κομπάνι, με το Ισλαμικό Κράτος να στέλνει ενισχύσεις σε οπλισμό και άντρες προκειμένου να κλιμακωθεί η προσπάθεια για κατάληψη του συνόλου της πόλης, που μέχρι τώρα ελέγχει κατά το ήμισυ.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν χθες νέα επίθεση στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, ενώ σφοδρές μάχες έλαβαν χώρα στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, στην ευρύτερη περιοχή. Οι Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν ωστόσο χθες ότι οι επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν πετύχει την οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών.

Εντατικοποίηση των βομβαρδισμών ζητά ο ΟΗΕ

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έξι αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι χθες, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών να ασκεί πιέσεις για εντατικοποίηση της από αέρος προσπάθειας αναχαίτισης του Ισλαμικού Κράτους.

Έπειτα από τις πληροφορίες που εμφανίζουν τους τζιχαντιστές να έχουν στα χέρια τους μαχητικά αεροσκάφη και να εκπαιδεύονται για να τα χρησιμοποιήσουν, το  όργανο του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει περαιτέρω και να επεκτείνει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με αυτό», με στόχο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Ισλαμικό Κράτος να ηττηθεί και η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που ενστερνίζεται να παταχθούν».