Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης για το νέο μακελειό με 84 νεκρούς στη Νίκαια της Γαλλίας, τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους πανηγυρίζουν για την επίθεση με αναρτήσεις τους στα social media.

Ads

Αρκετοί μάλιστα ανήρτησαν σε λογαριασμούς που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εικόνες που απεικονίζουν το Βερολίνο, συνοδευόμενες με απειλές για νέες αιματηρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γερμανίας αυτή τη φορά.

«Σε λίγο το Βερολίνο» γράφει μία από τις αναρτήσεις, ενώ μια άλλη αναφέρει: «Μα τον Αλλάχ εσείς και οι 70 χώρες της συμμαχίας που μάχεστε κατά του Ισλαμικού Κράτους δε θα ζήσετε ποτέ σε ειρήνη μετά το σημερινό».

Επιπλέον, μια ανάρτηση στο Twitter γράφει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «Γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο Θεός είναι μεγάλος». Ωστόσο, η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

Ads

Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα κίνητρα του δράστη και για πιθανόν διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία.