Ads

Ένα ακόμη φρικιαστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να καίνε ζωντανούς 4 αιχμαλώτους, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο φέρεται να είναι γυρισμένο στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ με τα τέσσερα θύματα να εκτιμάται ότι είναι Ιρακινοί Σιίτες, που κατηγορήθηκαν από τους τζιχαντιστές για κατασκοπεία.

Στην αρχή του βίντεο οι μελλοθάνατοι φαίνονται να παρακολουθούν σκηνές μίας εκτέλεσης. Σύμφωνα με αναλυτές οι αιχμάλωτοι βλέπουν την εκτέλεση ενός τζιχαντιστή από έναν Ιρακινό μαχητή που είναι γνωστός κι ως ο «Ράμπο του Ιράκ» και προειδοποιούνται ότι θα πάθουν τα ίδια ως αντίποινα. Το βίντεο άλλωστε τιτλοφορείται «Τιμωρήστε τους με το ίδιο κακό που σας έκαναν».

Η συνέχεια του βίντεο είναι απάνθρωπη. Οι 4 κρατούμενοι εμφανίζονται σε μία έρημη περιοχή, η οποία εικάζεται ότι είναι στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ. Ο δήμιος που φοράει κουκούλα τους απαγγέλλει τις κατηγορίες. Στη συνέχεια, οι 4 άνδρες εμφανίζονται κρεμασμένοι και δεμένοι χειροπόδαρα. Ο δήμιος κρατώντας ένα δαυλό στα χέρια βάζει φωτιά και οι φλόγες σταδιακά πλησιάζουν τους τέσσερις ανήμπορους άνδρες που απεγνωσμένα και μάταια προσπαθούν να γλιτώσουν. Μάταιο, καθώς οι τζιχαντιστές τους καίνε ζωντανούς.

Ads

Αν και ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να αποτελεί μία ακόμη πράξη εκδίκησης των τζιχαντιστών του ισλαμικού Κράτους, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά και να προσελκύσει νέους ακόλουθους.

Το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player