Η πρώτη ομάδα εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας έφτασε στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι, αποτελούμενη από 51 άτομα, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

Ads

«Σήμερα υποδεχόμαστε στο Γκρόζνι την πρώτη ομάδα προσφύγων από τη Λωρίδα της Γάζας, που ανέρχεται συνολικά σε 51 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Η παραμονή των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στη Δημοκρατία της Τσετσενίας τελεί υπό τον προσωπικό έλεγχο του επικεφαλής της περιοχής Ραμζάν Καντίροφ. Εδώ έχουν δημιουργηθεί οι καλύτερες συνθήκες για να ζουν άνετα», δήλωσε στο πρακτορείο ο Τσετσένος υπουργός Εθνικής Πολιτικής, Εξωτερικών Σχέσεων, Τύπου και Πληροφοριών. Akhmed Dudayev.

https://youtu.be/b_CS0d692G4?feature=shared

Πρόσθεσε ότι μια δεύτερη ομάδα περισσότερων από εκατό ατόμων θα φτάσει στην περιοχή, την Πέμπτη.

Ads

Αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι συνάντησαν τους πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Γκρόζνι. Θα φιλοξενηθούν στον παιδικό καταυλισμό υγείας Gorny Klyuch στο χωριό Avtury.

Νωρίτερα, το περιφερειακό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι η Τσετσενία είναι έτοιμη να υποδεχθεί 250 πρόσφυγες από την Παλαιστίνη.

Η ρωσική αντιπροσωπεία στη Ραμάλα δήλωσε την προηγούμενη ημέρα ότι περίπου 400 Ρώσοι περιμένουν την εκκένωση από τον θύλακα. Το σχέδιο για την απομάκρυνσή τους βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.