Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα 3χρονο αγοράκι από τη Σινηρία, όταν ακολουθώντας ένα κουτάβι χάθηκε μέσα σε ένα δάσος γεμάτο με λύκους κι αρκούδες. Τελικά μετά από μία 3ημερη τεράστια κινητοποίηση των αρχών το αγοράκι εντοπίστηκε σώο κι αβλαβές.

Ads

Το παιδί χάθηκε όταν ενώ έπαιζε με τα σκυλιά του κοντά στο σπίτι του στην απομακρυσμένη ρωσική περιοχή της Τούβα, ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του. Ακολουθώντας το κουτάβι του μπήκε στο χιονισμένο δάσος αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για να γυρίσει.

Παρόλ’αυτά απέδειξε ότι ξέρει να επιβιώνει καθώς αν και δεν φορούσε παλτό και η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν, βρήκε ασφάλεια και ζεστασιά κάτω από ένα δέντρο, φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι και έτρωγε μια ξεχασμένη σοκολάτα που είχε στην τσέπη του.

Τελικά μετά από τις συντονισμένες έρευνες περισσότερων από 100 ατόμων ανάμεσα στους οποίους αστυνομικοί αλλά και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ενώ κι ένα ελικόπτερο έψαχνε από αέρος το μικρό αγόρι, που δεν κινδύνευε μόνο από το κρύο και την έλλειψη προμηθειών αλλά και από τις αρκούδες και τους λύκους που ζουν στο δάσος.

Ads

«Μόλις ο θείος του τον αγκάλιασε, το μικρό αγόρι ρώτησε αν το αυτοκινητάκι του (παιχνίδι) ήταν εντάξει. Όλο το χωριό κάνει πάρτι για να γιορτάσει την σωτηρία του. Του έδωσαν μάλιστα και ένα δεύτερο όνομα, αυτό του Μόγλι. Είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα γίνει διασώστης, γιατί έδειξε απίστευτη αντοχή για την ηλικία του, επιβιώνοντας για τόσο πολύ καιρό σε αυτό το κρύο δάσος», δήλωσε ένας εκ τους διασώστες.