Το σπαρακτικό γράμμα της Μίριαν, μιας μητέρας από την Ονδούρα που χωρίστηκε από τον 18 μηνών γιο της στα σύνορα του Τέξας, αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, καταδεικνύοντας την εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Ads

Η Μίριαν εγκατέλειψε τη χώρα της με τον γιο της στην αγκαλιά και ξεκίνησε το ταξίδι για τις ΗΠΑ όταν ο στρατός «έπνιξε» το σπίτι της στα δακρυγόνα. Όταν είπε στους συνοριοφύλακες ότι ζητά άσυλο, εκείνοι της απάντησαν πως θα της έπαιρναν το παιδί, χωρίς καμιά εξήγηση.

Η Μίριαν ξεκινά το γράμμα της εξηγώντας πως εγκατέλειψε με τον γιο της την Ονδούρα για να ζητήσει άσυλο «και προστασία από την κυβερνητική βία». Ωστόσο όταν έφτασε στις ΗΠΑ την συνέλαβαν οι συνοριοφύλακες και της πήραν το παιδί.    

«Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 εγώ και ο γιος μου διασχίσαμε την γέφυρα του Μπράουνσβιλ στο Τέξας και παρουσιαστήκαμε μπροστά στους αξιωματούχους της αστυνομίας συνόρων. Αυτοί μετά μου είπαν πως θα μου πάρουν τον γιο μου. Είπαν πως θα πήγαινε σε κάποιο μέρος και εγώ σε κάποιο άλλο. Τους ρώτησα γιατί με χωρίζουν από τον γιο μου. Δεν μου έδωσαν κανέναν λόγο», γράφει στο γράμμα της.  

Ads

«Δεν είχα ιδέα πως θα με χώριζαν από το παιδί μου επειδή ζήτησα βοήθεια», συνεχίζει η Μίριαν, προσθέτοντας πως οι συνοριοφύλακες την ανάγκασαν να βάλει τον γιο της σε ένα αυτοκίνητο και έκλεισαν τόσο γρήγορα την πόρτα που δεν πρόλαβε ούτε να τον αποχαιρετίσει. «Κόντευα να τρελαθώ σκεπτόμενη τι θα απογίνει ο γιος μου», λέει.

Την παραγωγή του βίντεο έκανε η ηθοποιός Maggie Gyllenhaal και «πρωταγωνιστούν» οι Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Julia Louis-Dreyfus, Amy Schumer, Oscar Issac, Glenn Close, Thandie Newton, Chadwick Boseman, Kumail Nanjiani, Lena Waithe, Maggie Gyllenhaal, Kurt Russell, Riz Ahmed και πολλοί ακόμη διάσημοι.

Υπολογίζεται ότι συνολικά 2.300 παιδιά έχουν αποχωριστεί τις οικογένειές τους, εξαιτίας της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ.