Τρεις νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια δύο πολυώροφων κτιρίων που κατέρρευσαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τουλάχιστον άλλοι 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
 

Ads

Το δυστύχημα, τα αίτια του οποίου είναι ακόμη άγνωστα, έχει προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 6 ατόμων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. τα οποία νοσηλεύονται. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από την κατάρρευση των κτιρίων, ένα εκ των οποίων ήταν 10όροφο και ένα 20όροφο.
 
Τα κτίρια, που βρίσκονταν κοντά στο δημοτικό θέατρο και την έδρα του πετρελαϊκού κολοσσού Petrobras συνεπήραν καθώς κατέρρεαν και μία τετραώροφη οικοδομή.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην περιοχή αναδυόταν μια έντονη οσμή φυσικού αερίου, ωστόσο ο δήμαρχος Εδουάρδο Πάες διέψευσε τις φήμες ότι η κατάρρευση οφείλεται σε έκρηξη αερίου.
 
«Ήταν σαν σεισμός. Πρώτα άρχισαν να πέφτουν κάποια κομμάτια από τα κτίρια. Άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Και μετά κατέρρευσαν με μιας», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
 
Η κατάρρευση των κτιρίων αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην πόλη που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.