Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Τύνιδας. Από τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ads

Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς», χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.


Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στη λεωφόρο Παρισιού, κοντά στη γαλλική πρεσβεία.
Στην καταστολή οι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις, ενώ οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με διαφημιστικές πινακίδες και πάγκους για να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Αργότερα στο σημείο έσπευσαν και στρατιωτικές δυνάμεις για ενίσχυση, ώστε να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι για την πλειονότητα των Τυνήσιων, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να εκπροσωπούν την καταπίεση που υπήρχε υπό το καθεστώς του πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.

Ads

Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Τυνησία απεργούν εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη λογοκρισία της κυβέρνησης. «Απεργούμε ζητώντας να δοθεί ένα τέλος σε όλη την πίεση και να σταματήσει η λογοκρισία και για να μας επιτραπεί να εργαστούμε ελεύθερα. Δεν θα δεχθούμε πλέον περιορισμούς», δήλωσε ένας από τους απεργούς στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η μεταβατική κυβέρνηση στη Τυνησία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν εκλογές «το αργότερο στα μέσα Ιουλίου».