Tραμπ και Σάντερς αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αντίστοιχα στην προκριματική αναμέτρηση για τα χρίσματα των δύο κομμάτων στο Νιου Χάμσαϊρ.

Ads

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας Νιου Χάμσαϊρ, λαμβάνοντας 34,5% και επικρατώντας με μεγάλη διαφορά των αντιπάλων του. Δεύτερος ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσικ (Κέισικ) με 16,3%, Τεντ Κρουζ και Τζεμπ Μπους παλεύουν για την τρίτη θέση με 11,5% και 11,2% αντίστοιχα και πέμπτος ο Μάρκο Ρούμπιο με 10,5% (στο 71% των ψήφων).

Με καταμετρημένο το 72%, στους Δημοκρατικούς ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ήταν ο μεγάλος νικητής, με 59,6%, έναντι 38,7% της Χίλαρι Κλίντον, που το 2008 είχε κάνει την έκπληξη στην πολιτεία, κερδίζοντας τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Σάντερς κερδίζει 13 εκλέκτορες, έναντι 7 της Κλίντον.

Το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ικανοποιημένο, σημειώνοντας ότι ο γερουσιαστής Σάντερς είναι από τη γειτονική πολιτεία του Βερμόντ. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν την τεράστια διαφορά υπέρ του παλαίμαχου σοσιαλιστή πολιτικού στους νέους ηλικίας 19-35 ετών, όπως και στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους.

Ads