Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παραμείνουν «σταθερός εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας, αν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν «μπορεί και να γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να ακυρώσει τις στρατιωτικές επαφές των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ριάντ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι αν «ανοήτως ακυρώσουμε αυτά τα συμβόλαια, η Ρωσία και η Κίνα θα είναι οι μεγάλοι ευνοημένοι».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Κασόγκι: Ηχογραφώντας μια δολοφονία

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξακολουθούν να μελετούν τα στοιχεία για τις συνθήκες δολοφονίας του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Ads

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας συνεχίζουν να αξιολογούν όλα τα στοιχεία, όμως είναι πολύ πιθανό, ο πρίγκιπας διάδοχος να είχε γνώση αυτού του τραγικού συμβάντος», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι παραμένει πιθανό και το ενδεχόμενο, να μην γνώριζε τίποτα σχετικό με αυτή.