Τραγικό θάνατο, κατά τις πρώτες ενδείξεις, από ασφυξία βρήκαν έως και 50 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο κρατιδίου της ανατολικής Αυστρίας που συνορεύει με την Ουγγαρία.

Ads

Το φορτηγό είχε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και η ουγγρική αστυνομία συνεργάζεται με την αυστριακή για τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος, ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Γιάνος Λαζάρ εξαπέλυσε και πάλι μύδρους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας ότι δεν είναι ικανή να ελέγξει την είσοδο προσφύγων. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έδειξαν πως η ΕΕ είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα σύνορά της» δήλωσε ο Λαζάρ σε συνέντευξη Τύπου -επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν μέσω Ουγγαρία στη δυτική Ευρώπη ενδέχεται να φθάσει τις 300.000 έως τα τέλη του έτους.

Το φορτηγό, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 20 έως 50 πτώματα, βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στο συνοριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ (ανατολική Αυστρία), δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εσωτερικών της χώρας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε γρήγορα την προσφυγική κρίση