Το γύρο του κόσμου κάνει ένα ακόμη βίντεο ντροπής, που δείχνει έναν υπαίθριο πωλητή στη Σμύρνη να κυνηγά ένα μικρό προσφυγόπουλο από τη Συρία κι όταν το πιάνει να το σηκώνει στον αέρα και να το πετάει με δύναμη και χωρίς έλεος στο έδαφος.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική αγορά της πόλης ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τους επισκέπτες της, που παρακολούθησαν εμβρόντητοι τη σκηνή. Ο δράστης αφού χτυπήσει το παιδί φεύγει ατάραχος, όμως οι περαστικοί που είναι στο σημείο του επιτίθενται κι έναν άντρας μάλιστα τον χτυπάει στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι. Στο μεταξύ το προσφυγόπουλο σηκώνεται και φεύγει τρέχοντας κατατρομαγμένο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δράστης είναι ένας υπαίθριος πωλητής φαγητού και το «σφάλμα» που έκανε το παιδί ήταν ότι παίζοντας έσπρωξε το καρότσι του Τούρκου έμπορου πάνω σε μία γυναίκα.

Τελικά ο άνδρας  συνελήφθη ενώ δόθηκε εντολή από τις Αρχές να βρεθεί το μικρό προσφυγόπουλο και η οικογένεια του προκειμένου να του παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη, μετά τον ξυλοδαρμό του.

Ads

Τη σοκαριστική σκηνή κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από παρακείμενο κατάστημα.