Εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές του 2014, προτείνει ο πρόεδρος της Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χανς Σβόμποντα.

Ads

 
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προτείνει την εκλογή Τουρκοκυπρίων ευρωβουλευτών στις ευρωεκλογές του 2014 καθώς θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός πως ένα τμήμα Ευρωπαίων πολιτών, των Τουρκοκυπρίων, δεν εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση της Κύπρου να βρει άμεσα μια λύση ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους στις ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς.
 
«Εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014 η ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη και σταθερή λύση ώστε να επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του προέδρου της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.