Ένα ζευγάρι από την Τουρκία αποφάσισε την πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής του να την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή. Οι νεόνυμφοι Fethullah Uzumcuoglu και Esra Polat παντρεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία.

Ads

Η επαρχία τα τελευταία χρόνια όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, έχει γίνει σπίτι χιλιάδων προσφύγων.

Το ζευγάρι προχώρησε σε παραδοσιακό τριήμερο μουσουλμανικό γάμο από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, επιλέγοντας την τελευταία ημέρα να κάνουν το αποκορύφωμα του γλεντιού, πηγαίνοντας σε καταυλισμό προσφύγων.

Συγκεκριμένα, πήραν ό,τι χρήματα είχαν μαζέψει οι οικογένειές τους για το γλέντι και την τελετή, αλλά και για το ξεκίνημα της κοινής τους ζωής και τα έδωσαν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Kimse Yok Mu», η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των προσφύγων. Με τα χρήματα του Fethullah και της Esra ταΐστηκαν συνολικά 4.000 πρόσφυγες.

image

Ads

Σημειώνεται ότι η ιδέα ανήκει στον πατέρα του γαμπρού ο οποίος ήθελε να μοιραστεί τη χαρά του γάμου με τους ανθρώπους που δεν είναι το ίδιο τυχεροί. «Θεώρησα πως το να μοιραστούμε ένα λουκούλλειο γεύμα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας ήταν περιττό, όταν γνωρίζουμε πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι δίπλα μας που έχουν ανάγκη. Έτσι, σκέφτηκα αυτή την ιδέα και την είπα στον γιο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τη δέχτηκε και που ξεκίνησαν και οι δυο τους το χαρούμενο κοινό τους ταξίδι με μία τέτοια ανιδιοτελή πράξη».

image

Από την πλευρά της η Esra δήλωσε «σοκαρίστηκα όταν ο Fethullah μου είπε για αυτή την ιδέα, αλλά μετά με κέρδισε. Ήταν καταπληκτική εμπειρία. Είμαι ευτυχισμένη που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το γαμήλιο γεύμα μας με ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Είναι πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» δήλωσε ο γαμπρός, ενώ αποκάλυψε πως και οι φίλοι του ενθουσιάστηκαν με την κίνηση αυτή και πως θέλουν και στον δικό τους γάμο να κάνουν το ίδιο.