«Καθαρή» νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία βλέπουν οι πολιτικοί αναλυτές.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο ο Τούρκος πρόεδρος ως υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, έλαβε το 49,5% και ο αντίπαλός του, υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας , Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έλαβε το 44,88% ψήφων.

Ο Hilmi Daşdemir, γενικός διευθυντής της Optimar Research, αναφέρει πως σύμφωνα με νέα έρευνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο με μεγάλη διαφορά.

Όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα λάβει τουλάχιστον το 53% των ψήφων.

Ads

Ειδικότερα ανέφερε πως «Ο Ταγίπ Ερντογάν θα κερδίσει με διαφορά. Θα πάρει πάνω από το 53% των ψήφων. Γνωρίζω πολύ καλά την τουρκική κοινωνία. Η αντιπολίτευση δεν διάβασε την κοινωνία. Ο Ερντογάν κέρδισε με μεγάλη διαφορά».

Σημειώνεται πως και το Politico δίνει νικητή τον Ερντογάν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

«Περιμένω ότι η πλειοψηφία των ψήφων του Ογκάν θα πάει στον Ερντογάν»

Μετά τη στήριξη του Σινάν Ογκάν ο Hilmi Daşdemir δήλωσε: «Κάναμε μια έρευνα αμέσως μετά τις εκλογές. Στην έρευνα, το 25% όσων ψήφισαν τον Σινάν Ογκάν ψήφισαν τον Ερντογάν, το 25% τον Κιλιτσντάρογλου, ενώ το 7-8% δήλωσε ότι ήταν αναποφάσιστος.

Το 20% δήλωσε ότι δεν θα πάει στις κάλπες. Με αυτή τη δήλωση, περιμένω η πλειοψηφία των αναποφάσιστων να στραφεί στον Ερντογάν. Τουλάχιστον το 3,5% από το 5,17% θα πάνε στον Ερντογάν».