H Άγκυρα βάζει οριστικό μπλόκο στις εμπορικές σχέσεις της με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Ομπερ Μπολάτ, υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.

Ads

Οι εμπορικές τους σχέσεις αγγίζουν σε αξία τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το μπλόκο των εμπορικών συναλλαγών, περιλαμβανομένων των εισαγωγών και των εξαγωγών, θα συνεχιστεί έως ότου διασφαλιστεί η μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ξεκινήσει η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας στην περιοχή», τόνισε ο Ομπερ Μπολάτ, υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Τούρκοι εξαγωγείς αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές για τα προϊόντα τους, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο «δικτάτορα που ακυρώνει συμφωνίες».

Ads

Οι ΗΠΑ ζητούν αντίποινα κατά της Τουρκίας, καθώς συνεχίζονται οι Ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την Παρασκευή (3/5) τον θάνατο δύο κρατουμένων Παλαιστινίων και του διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια επίθεσης. Όμως, πέραν των πολιτών, βαρύς είναι και ο φόρος αίματος των δημοσιογράφων που καλύπτουν των πόλεμο στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για την ελευθερία του Τύπου, απονεμήθηκε το ομώνυμο βραβείο σε όλους τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους, ενώ συνάδελφοί τους έσπευσαν να τους στηρίξουν με διαμαρτυρία στη Δυτική Όχθη.