Μία γυναίκα 22 ετών τραυματίστηκε κατά την ενοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση ενός υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, που σημειώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου 10/2, στην περιοχή Κιουτστούκτσεκμετζε, δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Ads

Η επίθεση κατά της προεκλογικής δραστηριότητας του υποψηφίου δημάρχου του Κιουτστούκτσεκμετζε, Αζίζ Γενίαϊ, έγινε με μακρύκαννο όπλο και πιστόλι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

«Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών του Αζίζ Γενίαϊ,, υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Κιουτστούκτσεκμετζε του κόμματός μας AK και της Λαϊκής Συμμαχίας, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον σοβαρά τραυματισμένο πολίτη μας» δήλωσε ο Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξεκίνησε άμεσα μια ολοκληρωμένη έρευνα για την επίθεση. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες δηλητηρίασης της εκλογικής διαδικασίας από εκείνους που δεν μπορούν να ανεχθούν να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία με υγιή και δημοκρατικό τρόπο. Καμία επίθεση κατά της δημοκρατίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης μας δεν θα πετύχει ποτέ το στόχο της» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ads

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογώ στην Τουρκία έχει οριστεί για την 31η Μαρτίου.