Στην απόλυση ή την απομάκρυνση 350 αστυνομικών στην Άγκυρα προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Οι 80 από τους απολυμένους ήταν επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Περίπου 250 αστυνομικοί από την τουρκική επαρχία διορίστηκαν στις θέσεις αστυνομικών που απομακρύνθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία της τουρκικής τροχαίας ή σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μεταταγεί στην Τουρκία από τις 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, μετά τη σύλληψη επιχειρηματιών και των γιων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των καρατομημένων αξιωματικών ήταν και ο διοικητής της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων συλλήψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς.